Publicaties

Jaar 2016 | Jaar 2015 | Jaar 2014 | Jaar 2012 | Jaar 2009 | Jaar 2008 | Jaar 2007 | Jaar 2006

Het Tribunaal

Solidariteit Zuidoost zet zich in om maatschappelijke problemen en misstanden bespreekbaar te maken. De partij verricht daarvoor onderzoek, analyseert de problematiek, stelt misstanden aan de kaak en komt met oplossingen. Fractievoorzitter Makdoembaks publiceert zijn bevindingen bij Uitgeverij Het Tribunaal.

Falend beleid

Falend beleidHet lijkt zo goed geregeld in Nederland wat betreft de bestrijding van infectieziekten. Er is altijd een laagdrempelige GGD om de hoek beschikbaar en het RIVM is de leidinggevende instantie bij uitbraken en epidemieŽn van infectieziekten. In de praktijk pakt dat geheel anders uit. Zoals de afgelopen jaren bleek in kwesties als de Q-koorts en MRSA-uitbraken, het soa-beleid, de aanpak van Legionella en de TBC-bestrijding. Dit pamflet onthult misstanden, laksheid en fouten van vooral de GGD Amsterdam en het RIVM. De man om wie vrijwel alles draait is prof. dr. Roel Coutinho. De auteur schreef met dit boek een fel jíaccuse!

Colofon
Eindredactie: Natascha van der Stelt
Tekstadviezen: Frans Meulenberg
Vormgeving: Frits van der Heijden
Druk: Uitgeverij Elikser, Jitske Kingma
Omslagfoto: Dreamstime

Uitgeverij de Woordenwinkel

130 pagina’s : ISBN 9789076286150 NUR code: 870 Prijs: € 30 (€ 27,30 + € 2,70 verpakkings- en verzendkosten)
Bestelling: www.solidariteitzo.nl en boekhandel
direct bestelen

De Aprilmoorden

Berichten vanaf het Kerkhof van de Schande.

De AprilmoordenTijdens de Tweede Wereldoorlog deden Chinese arbeiders uit Rotterdam als stoker dienst op olietankers van de Curaçaosche Scheepvaart Maatschappij (Shell). Dat was een gevaarlijke klus, want de Duitsers namen transportschepen regelmatig onder vuur. In april 1942 gingen de arbeiders in staking. Toen de staking grimmige vormen begon aan te nemen, schoten politie en bewakers van de olieraffinaderij vijftien Chinezen zonder pardon dood. Zij werden op begraafplaats Kolebra Bèrdè, ook wel bekend als ‘het kerkhof van de schande’, anoniem begraven. De auteur reconstrueert in dit boek de gebeurtenissen op en rond 20 april 1942 en vecht voor eerherstel van de vijftien Chinese arbeiders als vergeten oorlogsslachtoffers. De vijftien slachtoffers worden jaarlijks op 20 april, de Nationale Herdenkingsdag Aprilmoorden, herdacht en geëerd. Nizaar Makdoembaks is arts-onderzoeker en tevens voorzitter van de Stichting Eerherstel Oorlogsslachtoffers Curaçao (SEOC).

Colofon
Drukproefcorrectie: Kabos-Van der Vliet Redactiebureau
Eindredactie: Natascha van der Stelt
Tekstadviezen: Frans Meulenberg
Fotoís omslag: Nizaar Makdoembaks
Vormgeving: Frits van der Heijden

Uitgeverij Belvédère
Bloemendaalseweg 244
2051 GN Overveen
06 575 927 39
© 2012 Uitgeverij Belvédère, Overveen

104 pagina’s : ISBN 9789073459458 Prijs: € 27,20 (€ 25,00 + € 2,20 verpakkings- en verzendkosten)
Bestelling: Uitgeverij Belvédère
direct bestelen

Hoogste babysterfte van Nederland

Leven aan de onderkant van Amsterdam Zuidoost.

Hoogste babysterfte van NederlandIn Nederland worden jaarlijks 1200 tot 1400 kinderen dood geboren. Per jaar sterven er ongeveer 1700 baby’s rond de geboorte. Qua babysterfte is Nederland een trieste koploper binnen Europa. Veel van die sterfte is namelijkÖ vermijdbaar. Nizaar Makdoembaks maakte de neergang van de Nederlandse verloskundige zorg van dichtbij mee. In dit schokkende boek beschrijft en analyseert de auteur hoe tientallen jaren en tientallen individuen en commissies zich hebben gebogen over het probleem babysterfte. ‘Schokkend’ omdat blijkt dat de politiek wel van alles roept, maar uiteindelijk weer overgaat tot de orde van de dag. Het lijkt wel of het probleem niet echt op de agenda heeft gestaan en de wil ontbreekt om een oplossing te vinden. Ook de betrokken medische beroepsgroep kwam te laat in beweging. De auteur gaat ook op zoek naar de ware oorzaken van die hoge babysterfte onder niet-westerse allochtonen. Daarbij gaat hij uit van zijn eigen praktijkervaringen in Amsterdam Zuidoost. Via tragische gevalsbeschrijvingen schetst hij een onthutsend en verborgen beeld van de verloskundige zorg in ons land. Wat vooral bijdraagt aan de hoge babysterfte zijn diverse sociale- en medische factoren - zoals tienerabortussen - vaak in combinatie met een chlamydia-infectie in het verleden, plus inadequate zorg en begeleiding bij zwangerschap en geboorte. Voeg daaraan toe de negatieve invloed van soaís, abortus, drugs, geweld en zorg-onder-de-maat voor allochtone patiŽnten. Nizaar Makdoembaks was tot 2003 huisarts in AmsterdamZuidoost. Sinds 1985 heeft hij talloze initiatieven ondernomen om de verloskundige zorg in Nederland te verbeteren. Dit boek is zijn finale noodkreet. Nizaar Makdoembaks

Colofon
Drukproefcorrectie: Kabos-Van der Vliet Redactiebureau
Eindredactie: Natascha van der Stelt
Tekstadviezen: Frans Meulenberg
Vormgeving: Frits van der Heijden
Omslagfoto: Dreamstime

Uitgeverij Belvédère
Bloemendaalseweg 244
2051 GN Overveen
06 575 927 39
© 2012 Uitgeverij Belvédère, Overveen

192 pagina’s : ISBN 978-9073459441 Prijs: € 30,00 (€ 27,30 + € 2,70 verpakkings- en verzendkosten)
Bestelling: Uitgeverij Belvédère
direct bestelen

medianieuws

artikelen

Openbare gezondheid Grenzeloos ziek
Vlinders