Onderwijs

Kwaliteit

Het basisonderwijs sluit onvoldoende aan op het voortgezet onderwijs. Binnen twee jaar haken 25% van de leerlingen van het voortgezet onderwijs af. Er zijn maar weinig burgers in Zuidoost ingeschreven op hogere beroeps- en universitaire opleidingen. Waarom niet? De tweedeling in het basisonderwijs dient vermeden te worden. De fractie van Solidariteit Zuidoost wil een eind aan maken aan de niveauverschillen in het basisonderwijs. Zij zet zich in voor gelijke kansen voor kinderen in Amsterdam Zuidoost. Dat is een recht.

Solidariteit Zuidoost wil leerlingen en onderwijspersoneel van zwarte en witte scholen van Zuidoost en van de regio Amstelland ( Diemen, Duivendrecht, Abcoude, Ouderkerk, Amstelveen, Uithoorn, Aalsmeer) met elkaar in contact brengen. Een uitwisseling van kennis, taal en cultuur vormt een bijdrage aan het begrip in de samenleving. Begrip voor ieders cultuur, religie, denkwereld, ambitie, streven en verwachting van het leven.

Taal

Taal is een onmisbare factor in het leven. Zonder taal - in welke vorm dan ook - kun je niet communiceren. Je hebt elkaar nodig in de samenleving. Anders kun je niet succesvol worden. Jonge niet-westerse migranten leren de taal op school. Hoe staat het met hun ouders? Volwassen vrouwen en mannen willen de Nederlandse taal ook onder de knie krijgen. Solidariteit Zuidoost wil ingaan op hun wensen en zet zich in voor onderwijs door vrouwelijke en mannelijke docenten. De jongeren uit hun eigen gemeenschap kunnen helpen. Kan dit een geldige stageplaats worden bij de onderwijsinstellingen?

Solidariteit Zuidoost vindt dat beheersing van de Nederlandse taal een belangrijke voorwaarde is voor het succes van migranten in Nederland. De fractie heeft daarom het leerboek Emancipatie via de woordenschat ondersteund.

Jongerenhospitium

Solidariteit Zuidoost wil op korte termijn een Jongerenhospitium in Zuidoost opzetten. Scholieren die in een thuissituatie verkeren die een negatief effect kan hebben op de leerprestaties en een succesvolle maatschappelijke educatie, kunnen in deze periode hier verblijven onder begeleiding van deskundigen uit de eigen gemeenschap.

medianieuws

artikelen

Openbare gezondheid Grenzeloos ziek
Vlinders